PISARNIŠKA JOGA | NINA TREBEC | JOGA NA VAŠEM DOMU
16616
page,page-id-16616,page-child,parent-pageid-16454,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,,qode-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive

JOGA NA VAŠEM DOMU

IZVAJANJE JOGE V JOGA STUDIJU nam omogoča več časa in prostora za vadbo. Vadba se ne dogaja med delovnim časom, temveč v prostem času posameznika. Za vadbo se je potrebno preobleči, vadi se na jogijskih blazinah in načeloma v večji skupini sovadečih.

 

IZVAJANJE JOGE NA VAŠEM DOMU se izvaja kot v joga studiju, le da je skupina manjša (do 4 ljudi). Da bi vadili jogo, vam ni treba iti od doma, saj pridem jaz k vam.  Vadba na domu vam omogoča večjo sproščenost, saj ste v domačem okolju, to pa je izvrsten pogoj za večjo dovzetnost za informacije in napotke, ki vam jih med vadbo predajam. Vadečim na domu se lahko bolje posvetim, saj je skupina majhna in lahko hitreje napreduje. Ker je skupina manjša, se hitreje vzpostavi bolj osebni odnos, to pa omogoča da lažje  in hitreje prepoznam potrebe in želje vaše skupine, ter prilagodim vadbo tako, da ste maksimalno zadovoljni.

 

Moje poučevanje je sestavljeno iz dveh faz:

1.faza: skozi učenje pravilnega izvajanje jogijskih položajev si prizadevam ozavestiti vaše telo. Skozi različne vaje za krepitev in razteg pripravimo telo za različne jogijske položaje, kasneje tudi zahtevnejše. Vključujem tudi preproste vaje za ozaveščanje diha. Vadba je v tej fazi prvenstveno bolj fizične narave – proces učenja položajev lahko traja različno dolgo in z različno intenziteto glede na dano skupino.

2.faza: potujemo globje v jogijsko prakso. Vadba začne vsebovati tudi vaje v koncentraciji in meditaciji, izvajamo lahko tudi zahtevnejše dihalne vaje. Več se posvečamo samoopazovanju, jogijske položaje smo pripravljeni držati dlje. Vzpostavi se notranje okolje, ko izvajanje položajev ni več samo telesno-gibalno udejstvovanje. Opazimo, da je manj več.

Ta faza se razlikuje od skupine do skupine in niti ni nujno, da se zgodi oz. da ima skupina željo po njej.  Obe fazi pa se lahko tudi prepletata, odvisno od naravnanosti skupine.