PISARNIŠKA JOGA | NINA TREBEC | REFERENCE
16611
page,page-id-16611,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,,qode-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive

REFERENCE

Špela Blaznik, Lotrič Meroslovje d.o.o.

V podjetju skrbimo za zdravje naših zaposlenih na različne načine. Eden izmed njih je tudi pisarniška joga.  Vzpostavitev ravnovesja in notranjega miru, dobro počutje, sprostitev ali nevtralizacija presežka energije so med delavnikom dobra popotnica za nadaljnje delo, prav tako pa tudi za vrnitev domov, kjer nas čakajo vsakdanji izzivi. Nina prihaja v podjetje 2x mesečno, takrat se vsi zaposleni lahko pridružijo 15-minutni vadbi, ki pomaga umiriti telo in sprostiti misli.

 

Kristina Kočet Hudrap, TIKO PRO d.o.o.

V podjetju želimo, da so naši sodelavci zdravi ter jih spodbujamo k zdravemu načinu življenja. Joga na delovnem mestu je ena izmed možnosti, da sodelavcem omogočiš boljše delovno okolje. Sama sem nad idejo bila navdušena. Priporočam vsem kolektivom, ki se zavedajo vrednosti zdravja svojih sodelavcev.

 

V podjetju Mediade so svoje vtise opisali takole:

http://www.mediade.si/novice/pisarniska-joga-v-mediadah/

 

Biserka Šubelj, Metaja d.o.o.

Naj povem najprej, da večinoma sedeče delam z računalnikom, velikokrat tudi po 12 ur. Pri takem delu se mi je začela  pojavljati bolečina v križu, v zapestju desne roke (zaradi miške) in ponavadi imam mrzle noge zaradi neprestanega sedenja.

Rada bi povedala, da mi je bil izredno všeč celoten potek vadbe, ki jo je vodila Nina, saj je bilo izredno prijetno in sproščeno vzdušje, hkrati pa vaje niso zahtevne in jih lahko opravlja vsak ne glede na starost ali fizične sposobnosti.

Zelo mi je bila všeč vaja za noge in roke, ki pospešuje krvni obtok in sem se zato zelo prijetno počutila.

Vaje za trebušne mišice in stabilizacijo trupa, ki sem jih spoznala pri pisarniški jogi pa izvajam tudi v času, ko nisem v pisarni, saj se po njih zelo dobro počutim. Opazila sem, da sem se začela zaradi teh vaj lepše držati in me zato manjkrat boli v križu.

Pisarniška joga je pri meni tudi pozitivno vplivala na možgane – lahko rečem, da se mi je z vajami iz pisarniške joge izboljšala koncentracija, saj sem zahtevna opravila, ki so me še čakala, rešila v hipu.

Z Nininimi vajami iz pisarniške joge sem spoznala veliko vaj, ki jih lahko samostojno izvajam tekom dneva, tudi ko delam za računalnikom in mi to ne vzame veliko časa. Zato pisarniško joga priporočam vsem, ki imajo pretežno sedeče delo.

 

Matic Bitenc, Toshl, 3FS d.o.o.
Pri Toshlu razvijamo mobilne in spletne aplikacije. Dasiravno je delo raznoliko in zahteva precej kreativnosti, je toliko bolj monotono po fizični plati. Z jogo se uspemo razgibati na oba načina. Nina dobro ve, katere vaje nam najbolje denejo ob celodnevnem sedenju ali stanju in jih vedno pripravi tako, da so čim bolj raznovrstne in zanimive. Obenem pa nobena vaja ni tako težka, da je ne bi mogli opraviti, ne glede na našo pripravljenost in v naših običajnih oblačilih. Morda še bolj kot na fizičnem, pa se redno prakticiranje joge pozna tudi na psihični plati. V te dobre pol ure se z Ninino strokovno pomočjo razbremenimo tudi informacijske poplave in se nato vrnemo na delo mnogo bolj zbrani in sproščeni.

 

Ana Raunig, Carlson Wagonlit Travel, Adria potovanja

Pisarniška joga je zelo dobrodejna in koristna, počutje je občutno boljše, vaje lahko izvajam tudi sama vsak dan. Nina zelo jasno razloži in pokaže, kako pravilno izvajati položaje, kar se mi zdi zelo pomembno.

Priporočam!